Menu
Nieuws

De beste zakelijke energie voor je bedrijf

De beste zakelijke energie voor je bedrijf

Ondernemen geeft je energie, maar kost het ook

Als ondernemer bevind je je in de positie dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Je bent ook degene die taken kan delegeren naar mensen die daar net even wat meer in thuis zijn dan jijzelf. Je bedrijf is dynamisch en je bedrijfsvoering kan aanvoelen alsof je in een rollercoaster zit. Daarnaast zijn er omstandigheden waar je minder of zelfs geen vat op hebt, zoals ontwikkelingen in de wereldpolitiek en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor eerder gemaakte afspraken tussen naties. Of conflicten die ontstaan in gebieden waar jij je grondstoffen vandaan haalt tot zelfs oorlogen die de import van fossiele energie zoals gas aan banden legt. Het kan een wissel trekken op de gestelde doelen die je de komende jaren wilt behalen voor je onderneming. Het hangt af van het type onderneming dat je drijft, maar de energiebehoefte kan groot zijn. En in 2022 zijn de energieprijzen nog nooit zo hoog geweest. Het is daarom een slimme zet om zakelijke energie hoog op de agenda te zetten tijdens de eerstvolgende vergadering.

Ondernemen geeft je energie, maar kost het ook

Het in kaart brengen van je energiebehoefte met ELIX

De energiediscussie was al voelbaar omdat er een overgang gaande is van fossiele brandstoffen naar schonere energie. Maar zover zijn we nog niet. Nu de gascrisis er ook nog eens bijkomt moeten er nu de juiste beslissingen genomen worden. Op een verantwoorde manier met energie omspringen is er zo’n speerpunt. Als tweede punt, maar niet minder belangrijk en hand in hand gaande met de eerste, is de toekomst van onze planeet. Twee zaken die bij elix.nl hoog in het vaandel staan. Samen met jou als ondernemer brengen ze je energiebehoefte in kaart. Inzicht in je energieverbruik. Vanuit dat vertrekpunt wordt er bekeken hoe het bedrijf zo duurzaam als mogelijk kan worden gemaakt, om energiekosten te drukken. De onderhandelingen met energieleveranciers gaat via ELIX, voor de beste deal.

Ideeën van het personeel

Neem als bedrijf de mening en ideeën mee van de mensen die voor je werken. De vertegenwoordigers van de personeelsvereniging dienen als spreekbuis voor de mensen op de werkvloer. Vaak zijn het juist deze personen die met waardevolle ideeën op de proppen komen en bijdragen aan het reduceren van het energieverbruik en het managen van je energiehuishouding. ELIX helpt hierbij, door een uitgebreide data-analyse uit te voeren en je van duidelijk gefundeerd advies te voorzien.
Je kunt als ondernemer zelf ook veel doen. Als je toch al van plan was om je bedrijfspand een upgrade te geven, ga dan direct voor een energiezuinige inrichting. Het vervolgens opwekken van duurzame energie maakt de cirkel rond. De ervaringsdeskundigen van ELIX zijn experts en gaan graag voor je aan de slag met een zakelijk energieadvies op maat. Met de verduurzaming van je bedrijf, door middel van zakelijke energie via ELIX, ben je op dit vlak de concurrentie voor. Het is namelijk nu de juiste tijd om vol energie hierop in te springen.