Menu
PVnieuws

Waarom een arbeidsrechtadvocaat inschakelen belangrijk is als je werkgever jou wil ontslaan

Waarom een arbeidsrechtadvocaat inschakelen belangrijk is als je werkgever jou wil ontslaan

Je werkgever geeft aan dat je bent ontslagen. Wat nu? Moet je je ertegen verzetten, of is het beter om ermee in te stemmen? Een ontslag is natuurlijk erg lastig. Er komt een hoop emotie en frustratie bij kijken. Daardoor is het moeilijk om het proces op de beste manier voor jou zelf af te handelen. Daarom is het altijd het verstandigst om een arbeidsrechtadvocaat in de arm die te nemen die enkel aan jouw belangen denkt en het beste resultaat voor jou probeert te boeken. We bespreken een aantal mogelijke situaties.

Ontslagen op staande voet

Ontslaat jouw werkgever jou op staande voet? Laat dit niet zomaar over je heenkomen. Je moet snel handelen, want je hebt maar twee maanden om het ontslag te laten vernietigen door een rechter. Daar is alle reden toe, want bij een ontslag op staande voet stopt je salaris meteen en maak je vaak ook geen aanspraak op een werkloosheidsuitkering. Een werkgever moet daarom ook hele goede redenen hebben om jou op staande voet te ontslaan, want er gelden strengen eisen voor. Accepteer een ontslag op staande voet niet, maar schakel een arbeidsrechtadvocaat in om jou te verdedigen.

Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Een werkgever kan een vergunning voor ontslag aanvragen bij het UWV wanneer er zogenaamde bedrijfseconomische redenen zijn om medewerkers te ontslaan, zoals wanner er gereorganiseerd moet worden. Zo’n aanvraag is niet eenvoudig. Jouw werkgever moet onderbouwen waarom jouw arbeidsplaats komt te vervallen en waarom er geen andere functie beschikbaar is voor jou. Deze aanvraag wordt lang niet altijd even zorgvuldig of correct gedaan. Schakel daarom een advocaat in die kan helpen om jouw ontslag te voorkomen of tot een goede regeling te komen.

Arbeidsrechtadvocaat inschakelen

Ontbindingsprocedure arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter

Vindt jouw werkgever dat jij niet naar behoren functioneert? Of is de arbeidsrelatie tussen jou en je werkgever verstoord? Dan kan je werkgeven naar de kantonrechter stappen om je arbeidsovereenkomst te laten ontbinden. Daar mag jij je tegen verweren. Denk je dat er een reden is waarom je ontslag onterecht is, schakel dan een arbeidsrechtadvocaat in om je te helpen met je verweer. Zo vergroot je de kans dat je de ontbinding van je arbeidsovereenkomst voorkomen kan worden, of dat er in ieder geval een maximale ontslagvergoeding tegenover staat.

Arbeidsovereenkomst beëindigen met wederzijds goedvinden

Het kan zijn dat jouw werkgever met jouw goedvinden je arbeidsovereenkomst wil beëindigen. Dat kan uiteraard niet zonder jouw handtekening, en die moet je dan ook niet zomaar zetten. Het kan wel in je voordeel zijn om hiermee akkoord te gaan als de voorwaarden die aan het ontslag verbonden worden naar behoren zijn. Hierover moet vaak onderhandeld worden om tot het best mogelijke resultaat te komen, want een werkgever doet vrijwel nooit meteen het hoogste bod. Een arbeidsrechtadvocaat kan hier het maximaal haalbare uithalen voor jou. Let op: wordt een procedure voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst ingezet omdat je door een bedrijfsongeval niet meer in staan bent je werk uit te voeren? Deze letselschade advocaat in Amsterdam kan je bijstaan om je letselschade vergoed te krijgen.

De kern van het verhaal? Laat je niet zomaar ontslaan zonder juridische hulp te hebben ontvangen. Je staat vaak sterker dan je zelf denkt.