Menu
Nieuws

Met je collega’s naar het sushirestaurant

sushi

Een bedrijfsuitje organiseren is altijd best een intensieve klus. Je moet het verschillende mensen naar de zin maken, moet rekening houden met dieetwensen en moet ook nog eens origineel zijn. Ben je op zoek naar een gezellig idee voor een bedrijfsuitje in, denk dan eens aan all you can eat sushi in Eindhoven.

Na een dag werken lust je wel wat lekkers
Uit eten met je collega’s doe je meestal aansluitend aan je werkdag. Iedereen heeft een dag hard gewerkt en lust wel wat lekkers. Als je sushi gaat eten, kun je meestal vrij snel bestellen. Veel sushigerechten zijn voorbereid en binnen korte tijd staat de eerste gang op tafel. Bestel je van alles wat, dan zal er voor iedereen wel wat lekkers op tafel staan. Iedereen kan bestellen wat hij lekker vindt, of men nu van vis houdt, liever vlees eet of overtuigd vegetariër is. Je hoeft dus bijna geen rekening meer te houden met allerlei diëten.

Bedrijfsuitje, bedrijfslunch of bedrijfsborrel
Ook andere uitjes met je collega’s kun je prima doen in een all you can eat sushi restaurant. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bedrijfsborrel met Japans bier of een fris Japans wijntje? De sushi bestel je erbij als hapje. Ook een bedrijfslunch is een aanrader bij een all you can eat sushirestaurant. En als het bevalt, neem je je thuisfront ook eens mee naar het restaurant. All you can eat sushi is behoorlijk laagdrempelig, waardoor het zelfs voor de mensen die bijna nooit uit eten gaan een echt uitje is.

Nog nooit met stokjes gegeten? Oefen even!
Heb je nog niet eerder met stokjes gegeten, oefen dan thuis even voor je met je collega’s aan de tafel zit. Je wilt toch geen flater slaan! Gewoon een dag of drie van tevoren al je maaltijden thuis met stokjes eten en voor je het weet heb je het onder de knie. Kun je je collega’s mooi even aftroeven. Eten met stokjes ziet er namelijk nét even echter uit, dan eten met een besteksetje, dat je uiteraard ook gewoon bij de bediening kunt bestellen. Met stokjes eten is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even doorhebben hoe je ze het best kunt vasthouden en met welke kant je moet eten.

Wat ligt er allemaal op tafel?
Wat ook een aanrader is, is dat je weet wat er op je bord ligt. In bijna alle all you can eat sushirestaurants krijg je een bakje voor de sojasaus, maar staat er ook bij elk bord een bakje met gember en wasabi. Als je nooit eerder wasabi hebt gegeten, dan is het wel handig om te weten dat het vrij pittig is. Geen probleem natuurlijk, maar als je het niet weet en je neemt een flink hap, zie dan nog maar een normaal gesprek te voeren met die leuke collega die eindelijk eens naast je zit. Sojasaus geeft een lekkere bite aan de sushi, maar pas op voor overdaad, sojasaus is namelijk nogal zout.

Traditioneel eten en drinken
Ga je voor een echt sushigevoel, drink dan Japanse thee bij de sushi. Japanse thee neutraliseert de verschillende smaken van sushi en is ook nog eens goed voor je. Heb je een vette sushi, dan spoelt de thee dat lekker weg. De meeste Japanse thee heeft een volle smaak. Ben je de Chinese groene thee gewend, dan merk je dat de Japanse een meer kruidige smaak heeft.