Menu
Nieuws

Hoe een interimmanager je verder kan helpen

Hoe een interimmanager je verder kan helpen

Als ondernemer kan er een vraagstuk binnen het bedrijf liggen die nieuw is voor de directie of de verantwoordelijken. Niemand weet exact wat hiermee moet gebeuren. In dit soort gevallen kan interim management uitkomst bieden. U geeft aan een interim bureau aan wat voor kennis en ervaring u nodig heeft en u wordt gekoppeld aan iemand die de juiste know how heeft. U gaat samen naar het vraagstuk kijken en de interim geeft advies over wat het beste is. Deze interim manager is tijdelijk in dienst en uw bedrijf heeft daarom geen lange verplichtingen.

Het kan ook zijn dat u voor een specifieke functie iemand zoekt die lastig te vinden is. Maar het is noodzaak dat deze functie ingevuld wordt. Ook in dit soort gevallen kunt u een interim inhuren. Dit kan dus ook voor een langere termijn zijn, u bent er dan wel van verzekerd dat de desbetreffende afdeling verder kan draaien tot u de juiste kandidaat gevonden heeft.

Interimmanager

Als ondernemer komt u vaak voor uitdagingen te staan, sommige uitdagingen zijn leuk en leerzaam en anderen zijn minder leuk maar evenwel leerzaam. Er zijn ook momenten waarop u als ondernemer nieuwe stappen zet met het bedrijf. Bijvoorbeeld aankoop van onroerend goed of machines. Het kan zijn dat u daar geen ervaring in heeft en voor dit soort aankooptrajecten kunt u ook een interim inhuren. Hetzelfde geldt als u iets wilt verkopen.

Soms groeit een onderneming zo hard dat we de processen en systemen niet zo snel mee kunnen laten groeien. Met soms als risico dat we het overzicht kwijtraken. Hoe creƫren we dan weer overzicht en hoe zorgen we ervoor dat alles op de rails gezet wordt en blijft? Dit is natuurlijk een enorme klus en het is fijn dit samen te doen met iemand die hier veel ervaring mee heeft. Zoals een interim gespecialiseerd in herstructureringen. Deze interim inventariseert de huidige problemen en samen maakt u een plan om de groei van het bedrijf en de bijbehorende processen te structureren en de baas te blijven.

Het kan ook zijn dat er bedrijfsonderdelen moeten worden afgestoten. Dit kan meerdere redenen hebben maar meestal heeft dit te maken met het niet rendabel zijn van een afdeling of het specialiseren. Het afstoten van een bedrijfsonderdeel gaat vaak gepaard met verschillende emoties. Als er meerdere aandeelhouders of familieleden bij betrokken zijn kan dit nog lastiger zijn. In dit soort gevallen is het vaak goed een buitenstaander erbij te betrekken die dit proces voor u op gaat pakken. Deze interim heeft veel ervaring en geen persoonlijke binding. De interim analyseert wat het beste is op basis van cijfers en neem het proces voor u uit handen. Uiteindelijk kan een eventuele afstoting goed beargumenteerd plaatsvinden. Dat brengt voor u en uw bedrijf en geeft ruimte voor toekomst ontwikkelingen.