Menu
Nieuwsberichten

Drie tips voor het aankopen van een hoortoestel voor je personeel

Drie tips voor het aankopen van een hoortoestel voor je personeel

Veel van de hoortoestellen die nu op de markt zijn, zijn uitgerust met luisterspoelen en zelfs met spitstechnologie zoals kunstmatige intelligentie. Deze helpen mensen met beter te horen in openbare plaatsen, zoals in theaters en luchthavens.

Draadloze technologie maakt het intussen mogelijk dat twee hoortoestellen (één aan elk oor) met elkaar communiceren en als één volledig hoorsysteem functioneren wanneer ze samen gebruikt worden. Hoortoestellen kunnen ook verbinding maken met externe geluidsbronnen die draadloos verzonden worden, zoals via Bluetooth technologie.

Aanpassing van hoortoestellen

Bij het kiezen en aanpassen van hoortoestellen, als een audicien ze eenmaal voor je heeft aanbevolen, wordt rekening gehouden met een hele reeks criteria. De keuze van je hoortoestel wordt bepaald door een groot aantal factoren, waaronder het niveau en de soort gehoorverlies die je hebt, maar ook je financiële situatie, esthetische voorkeuren, werkverantwoordelijkheden, en andere overwegingen.

  1. Ruisonderdrukking is belangrijk. De meeste hoortoestellen zijn uitgerust met een vorm van ruisonderdrukking. De hoeveelheid ruisonderdrukking varieert naargelang de toepassing. Sommige modellen bieden bovendien windruisonderdrukking.
  • Microfoons die in een bepaalde richting wijzen. Deze worden op het hoortoestel geplaatst om een grotere opvang van geluiden die van vóór je komen mogelijk te maken en tegelijk de opvang van geluiden die van achter of naast je komen tot op zekere hoogte te verminderen.

Sommige hoortoestellen kunnen hun aandacht in één enkele richting concentreren. Wanneer je je in een omgeving met veel achtergrondlawaai bevindt, kunnen richtmicrofoons je vermogen om goed te horen aanzienlijk vergroten. Een adviseur of audioloog kan hier ongetwijfeld bij helpen, neem bijvoorbeeld schoonenberg.nl

  • Batterijen die opgeladen kunnen worden zijn handig. Sommige hoortoestellen hebben oplaadbare batterijen en andere niet. Dit kan het onderhoud voor jou eenvoudiger maken, omdat je de batterij dan niet regelmatig hoeft te vervangen.
Aanpassing van hoortoestellen

Er zijn ook afstandsbedieningen verkrijgbaar. Met de afstandsbediening van bepaalde hoortoestellen kun je de functies veranderen zonder het hoortoestel zelf aan te raken. Sommige hoortoestellen zijn draadloos verbonden met een smartphone en sommige hoortoestellen hebben een mobiele applicatie, waarbij de mobiele telefoon als afstandsbediening gebruikt kan worden.

Omdat hoortoestellen op maat gemaakt zijn, zijn niet alle hoortoestellen geschikt voor elke persoon die er één nodig heeft. Het geschikt hoortoestellen hangt af van je voorkeur naar merk, stijl of technologisch niveau.

Zelfs twee patiënten met hetzelfde gehoorverlies kunnen, afhankelijk van andere keuzefactoren, met hoortoestellen komen te zitten die nogal van elkaar verschillen. Daardoor is het moeilijk om hoortoestellen te vergelijken.

Het is aan te raden om met je audicien te overleggen, om te bepalen welke keuzes en eigenschappen voor jou het meest geschikt zijn. Ook de vergoeding van een hoortoestel door je verzekering is een factoor waarmee je rekening moet houden.

Directe audio-invoer ondersteuning

Met deze functie kun je een audiobron zoals een televisie, een computer, of een muziekspeler via een kabel op je computer aansluiten. Sommige hoortoestellen kunnen veel voorgeprogrammeerde instellingen opslaan voor verschillende luistersituaties en plaatsen.

Wanneer iemand twee hoortoestellen heeft, kunnen de toestellen zo worden ingesteld dat ze samenwerken, zodat wijzigingen die aan het ene hoortoestel worden aangebracht (zoals volumeregeling of programmawijzigingen) ook op het andere hoortoestel worden toegepast, wat de bediening en het gemak ten goede komt. Dit noemt synchronisatie.