Menu
Nieuws

De perfecte werkplek voor jouw werknemers? Volg deze tips:

De perfecte werkplek voor jouw werknemers? Volg deze tips:

Werknemers die met een glimlach naar kantoor gaan? Als werkgever is het erg belangrijk om je werknemers tevreden te houden. Hierdoor wordt de productiviteit, de samenwerking en natuurlijk de gezelligheid binnen het bedrijf verbeterd. Om dit doel te bereiken, is de eerste stap eigenlijk heel simpel: een plek creëren waar werknemers zich op hun gemak voelen. Maar hoe creëer je deze plek? Volg dan de tips hieronder!

Check bij je personeel

Begin met het navragen bij je personeel. Wat voor omgeving vinden zij prettig om in te werken? Hiermee zet je de werknemer centraal, en laat je zien als werkgever dat hun mening er toe doet. Als je veel personeel hebt, zou je er ook over na kunnen denken om alle werknemers een enquête te laten invullen. Hierdoor krijg je een goed overzicht wat jouw werknemers over het algemeen belangrijk vinden bij de inrichting van een fijne werkplek. 

Vitamine D

Een goede werkplek voor jouw personeel? Dan valt één ding zeker niet te ontbreken: voldoende licht. En dan met name natuurlijk licht. Genoeg natuurlijk licht is erg belangrijk voor de gezondheid van jouw werknemers en heeft tal van voordelen. Zo zit er in zonlicht vitamine D, deze vitamine zorgt niet alleen voor een beter humeur, maar ook voor een betere nachtrust. Hierdoor zullen jouw werknemers minder vermoeid en beter geconcentreerd zijn. Dit alles leidt uiteindelijk tot een aangename werksfeer en betere resultaten. Zorg dus dat je genoeg ramen en deuren hebt; deze zorgen niet alleen voor genoeg licht, maar ook voor voldoende frisse lucht. Twee vliegen in één klap!

Flora en Fauna

Flora en Fauna

Wil je je kantoorplek opfleuren? Dan zijn planten of bloemen dé oplossing. Niet alleen staat het leuk en zorgt het voor wat meer kleur in je omgeving. Ook dragen planten bij aan de luchtkwaliteit, zijn ze stressverlagend en zorgen daardoor voor een hogere productiviteit. De kleur groen zorgt voor een positieve werksfeer en wordt vaak geassocieerd met ontspanning, rust en balans. Genoeg redenen dus om zo snel mogelijk naar het tuincentrum te gaan om jouw kantoor te vullen met de gaafste planten!

Comfortabel 

Comfort valt natuurlijk niet te missen op kantoor. Als er bij jouw bedrijf alleen maar wordt gezeten en naar een beeldscherm wordt gekeken, is het echt belangrijk om te investeren in goede meubels. Als een stoel namelijk niet goed zit, kunnen jouw werknemers lichamelijke klachten ervaren die weer kunnen zorgen voor uitval of arbeidsongeschiktheid. Iets waar je natuurlijk totaal niet op zit te wachten. Zorg dus dat er kwalitatief goede stoelen staan, die lekker zitten en lichamelijke klachten voorkomen. Tip: wil je jouw werknemers actief houden? Koop sta bureaus! Deze bureaus zorgen ervoor dat je kan afwisselen tussen staan en zitten, waardoor jouw werknemers niet de hele dag op hun kont hoeven te zitten en toch nog wat beweging krijgen.

Heb je deze tips gevolgd? Dan ligt de perfecte werkplek voor jouw werknemers voor het oprapen! Een fijne werkplek is ook gelijk een goede USP van jouw bedrijf. Is er in jouw bedrijf personeel gezocht in Utrecht of it personeel gezocht? Laat de sollicitaties maar komen, jouw werkplek is in ieder geval tiptop in orde.