Menu
Feest

Nieuw: Authentieke Zeildag door Friesland

Voor uw familiedag, vriendenuitje of met collega’s een fantastische zeildag op de Friese wateren beleven? Met dit authentieke schip ontdekt u bijzondere plekjes in Friesland. U kunt het schip al huren vanaf 2 uur en zo uw eigen zeildag gaan samenstellen.

Beleef een authentieke zeildag door landelijk Friesland
Het authentieke schip uit 1913 is in 2005 geheel gerestaureerd en omgebouwd tot een fraai, comfortabel en eenvoudig te zeilen schip bestemd voor exclusieve vaartochtjes met gezelschappen tot 12 personen. Vanuit haar ruime zitkuip kunt u zich actief bezighouden met het zeilen maar u kunt ook, met een hapje en een drankje genieten van de prachtige omgeving van de Turfroute.

Een varend monument
Een varend monument, zo mag de Friese Snik wel genoemd worden. Dit historische geklonken scheepje is met recht een unieke verschijning op de Friese binnenwateren. Als voorloper van het bekende sk├╗tsje werd dit type schip vooral in de 19e eeuw gebruikt in de vracht- en beurtvaart. In heel Nederland was de Snik ook als trekschuit een veel voorkomende verschijning. Op J. Vermeers ‘Gezicht op Delft’ is er op de voorgrond zo’n Snik als trekschuit te zien.

Vaargebieden in Friesland
U kunt voor de zeildag keuze maken uit de volgende vaargebieden:

  • De Alde Feanen
  • Het Princenhof
  • Het Pikmeer
  • De Leijen

Verken de Turfroute met de Friese Snik Swaentsje
Komend seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje een nieuw vaargebied ontdekken.

Vanaf mini-camping ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16e eeuw is ontstaan.

Wilt u meer weten over deze Authentieke Zeildag door Friesland?