PVnieuws

Vijf leuke uitjes met het personeel in de regio Eindhoven

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Medewerkers van vrijwel ieder bedrijf kunnen er minimaal een keer per jaar naar uitkijken: het personeelsuitje. Eg populair, omdat ze lekker een middagje of avond weg zijn, meestal op kosten van ‘de baas’. En leuk, omdat ze weer eens wat uitgebreider met collega’s kunnen praten. Bij een organisatie met meerdere afdelingen of vestigingen, is het ook een goede gelegenheid om collega’s te ontmoeten die ze normaal gesproken niet vaak zien.

Het personeelsuitje wordt uiteraard niet alleen georganiseerd om gezellig bij te kletsen met collega’s. Ook heeft dit uitje als achterliggend doel om de teamspirit te vergroten, en wordt er een gevoel van saamhorigheid gecreëerd. Een personeelsuitje is niet alleen een blijk van waardering voor de medewerkers door de directie, maar geeft mensen het idee erbij te horen en dat de organisatie dankzij hen goed loopt. Na zo’n evenement gaan ze weer met hernieuwde energie aan de slag.

En wat kun je dan gaan doen met een personeelsuitje? Dat kan van alles zijn: een borrel, een etentje, een groots themafeest of een middagje teambuilden. Het soort personeelsuitje wordt bepaald door diverse factoren. Om hoeveel medewerkers gaat het? Wat zijn hun wensen? En wat is het budget? Hieronder vind je vijf voorbeelden van dingen die je kunt gaan doen met personeel.

Een sportief uitje
In de omgeving van Eindhoven zijn er diverse sportieve personeelsuitjes te organiseren. Karten, bowlen of wandklimmen, het spoort mensen aan hun grenzen te verleggen. Sportieve activiteiten lijken competitief gedrag op te roepen, maar het aanmoedigen van collega’s zorgt juist ook voor een teamgevoel.

Lekker uit eten
Is het personeelsbestand over het algemeen wat ouder of conservatiever? Dan is het erg leuk om gewoon met iedereen samen te gaan eten. Populair zijn altijd restaurants met een Franse, Griekse of Italiaanse keuken, maar je kunt ook lekker sushi eten in Eindhoven. Geen spanning en sensatie, maar gewoon gezellig een avondje uit. Iets meer interactie en teambuilding krijg je door de medewerkers tijdens een workshop hun eigen diner te laten maken.

sushi

Een eigen speelfilm maken
Mensen uitdagen creatief te denken en samen te werken? Dit zijn vereisten bij het maken van een eigen film of videoclip. Samen met een echte filmproducent gaan de medewerkers aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een romantisch drama, comedy of thriller. Natuurlijk leuk om daarna met z’n allen tijdens een filmavond het eindresultaat te bekijken.

Vrolijk personeel op met een lachworkshop
Heeft de organisatie moeilijke tijden doorstaan en wil je het personeel opvrolijken, dan is een lachworkshop een goede optie. Lachen is niet alleen een goede work-out omdat je met tien minuten lachen net zoveel calorieën verbrandt als een half uur sporten, het laat je ook daadwerkelijker vrolijker en positiever voelen.

Spanning en competitie bij een citygame in Eindhoven
Bij het spelen van een citygame moet het personeel goed samenwerken en logisch nadenken om puzzels op te lossen. Erg leuk voor wie houdt van competitie, interactieve elementen, avontuur, spanning en speurwerk, en een moderne manier om een stad zoals Eindhoven te leren kennen. Er zijn citygames met verschillende onderwerpen, zoals een moordspel of de maffia.

Personeelsuitjes worden vaak in de zomer georganiseerd, omdat je dan voor zowel indoor- als outdooractiviteiten kunt kiezen. Juist in de winter kun je echter ook prima een onvergetelijk personeelsuitje organiseren, door bijvoorbeeld met het personeel een dag of weekend naar de sneeuw in Sauerland te gaan. Winterberg ligt op slechts drie uur rijden van Eindhoven, en er is ook genoeg te doen voor mensen die niet skien of snowboarden!

winter

Redacteur

Comments are closed.