PVnieuws

Kerstfeest op kantoor? Zorg voor de juiste aankleding

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kantoren zijn meestal minimalistischer en zakelijker ingericht dan een je huis. Waar je zelf met wat kleine kerstversieringen thuis al snel een feestelijke uitstraling hebt, moet je daarom voor een kerstfeest op kantoor wat meer regelen. Hierbij enkele tips voor de aankleding van een geslaagd kerstfeest op kantoor, waar iedereen weer met veel plezier op terug zal kijken.

Onmisbaar: kerstbomen, verlichting en decoratie
Wat niet mag ontbreken op een kerstfeest of kerstborrel is natuurlijk een mooie kerstboom, of deze nu nep of echt is. Een kerstboom hoeft niet meer de traditionele spar te zijn, bij een modernere variant kan ook gekozen worden voor een ander soort (dennen-)boom. Traditioneel werd een kerstboom vaak alleen van zilveren en rode kerstballen voorzien, maar hierin bestaat tegenwoordig steeds meer keuze en vrijheid. Zo is er decoratie te koop in vele andere trendy kleuren zoals koper, oudroze, blauw of goud, maar zijn ook houten figuurtjes vanwege de natuurlijke uitstraling populair. Is er wat minder budget dan kun je goedkoop schitterende kerstboomdecoratie zelf gemakkelijk maken door sterren uit glanzend papier te knippen.

Bron: http://www.lampenonline.com/konstsmide-2316-600-boomkaarsensnoer-kerstverlichting-koper-14142
Bron: http://www.lampenonline.com/konstsmide-2316-600-boomkaarsensnoer-kerstverlichting-koper-14142

December is de maand met de kortste dag van het dag. Aangezien de borrel of het feest waarschijnlijk eind van de middag of ’s avonds wordt gehouden mag er dus nog wel wat meer feestelijke kerstverlichting opgehangen worden. Wat dacht je van twinkelende lampjes, maar ook andere feestverlichting zoals lichtslingers, ijspegels of kerstballen? Shoptip: kijk eens bij Lampenonline.com voor het kopen van verlichting!

Om het extra gezellig te maken kun je natuurlijk nog meer decoratie gebruiken dan alleen de kerstboom. Zo kun je eigenlijk niet om de rode kerststerren en kerststukjes met hulst, dennenappels en -takken en kaneelstokjes heen, en zijn kerstkransen essentieel. Ook mooie kerstservetten, feestelijke tafelkleden of -lopers en dienbladen met kerstballen fleuren een kale ruimte al snel op.

Maak van het kerstfeest meer dan alleen een borrel
Wat brengt mensen altijd erg in de kerstsfeer? Een kerstmarkt natuurlijk. Wil je een gezellige sfeer creëren en vooral de hapjes en drankjes op een bijzondere manier presenteren dan is het altijd leuk om kerststalletjes neer te zetten. Bij de stalletjes kunnen de medewerkers dan warme chocolademelk, glühwein en allerlei lekkere hapjes halen, zo voorkom je ook gelijk lange rijen zoals bij een buffet.

Met een kerstboom, leuke decoratie en lekkere hapjes en drankjes kom je al een heel eind. Maar wil je echt uitpakken? Dan is het extra leuk als er ook activiteiten zijn zoals het maken van een foto in een photoboot met winterse achtergrond, een mystery diner, casino of karaoke.

Een verrassend themafeest met kerst
Wil je echt een verrassend kerstfeest organiseren? Kies dan niet het standaard kersthema, maar zo minder in de donkere decembermaand juist voor een zomers feest. Zet de winterblues opzij en begeef je in een ontspannen vakantiedecor met cocktails, (opblaas-)palmbomen, een limboshow met kersttintje en op de achtergrond vrolijke zomerhits.

Redacteur

Comments are closed.