Nieuws

Technisch personeel in trek in Eindhoven

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

In 2016 was in veel branches zichtbaar dat het economisch gezien beter begon te gaan in Nederland na een jarenlange recessie. Dit was vooral in de technische branche het geval. In 2015 kenden minder dan de helft van de bedrijven (45 procent) een omzetstijging. In 2016 was een sterke groei zichtbaar, en noteerden een meerderheid van de bedrijven (53 procent) een omzetstijging. Deze groei maakt het samen met de positieve prognoses voor 2017 nodig en mogelijk om te investeren in arbeidskrachten.

Verklaring van de grote vraag naar personeel in Eindhoven

Hoewel over het algemeen grote aantallen vacatures zich vaak meer concentreren in de Randstad, en dan met name in of om Amsterdam, vormt Eindhoven hier een uitzondering op. Waarom dan in deze stad? Eindhoven heeft allereerst veel werkgelegenheid door de vestiging van Philips hier. Deze elektronicagigant is waarschijnlijk al sinds de oprichting in 1891 goed geweest voor het grootst aantal vacatures voor technisch personeel. Een meer recente groeiende vraag naar medewerkers is afkomstig van de bedrijven die gevestigd zijn op het Science Park van de Technische Universiteit Eindhoven. Hoewel de meer dan 150 technologiebedrijven vooral start-ups en spin-offs van andere bedrijven zijn en voornamelijk zijn opgericht door ondernemende studenten en medewerkers, wordt ook extern gezocht naar professionals. Ook een technische achtergrond en woonachtig in deze regio? Klik hier voor geschikte vacatures.

Voor welke technische functies is de vraag het grootst?

De vraag naar technisch personeel is over de hele linie gegroeid, dit is niet alleen het geval voor een bepaald opleidingsniveau of specifieke specialisatie. In het laatste kwartaal van 2016 waren bijvoorbeeld software developers het meest gevraagd, met een stijging in de vraag van 4 procent ten opzichte van Q3 2016. Op de tweede plaats met meest gevraagde beroepen stond toen onderhoudsmonteur van machines, waarbij sprake was van een stijging van vijf procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar.

Tips voor het vinden van technisch personeel

Als je als werkgever moeite hebt met het vinden van voldoende medewerkers die geschikt zijn voor de vacante functies, lees dan de tips voor het zoeken van geschikt personeel. Werkgevers gaan zich, net als uitzendbureaus, daarnaast meer richten op het zoeken van medewerkers in het buitenland of medewerkers uit andere branches of met onvoldoende studieniveau bijscholen.

 

Redacteur

Comments are closed.