Nieuws

Jouw personeel up-to-date houden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Personeel is belangrijk voor iedere onderneming. De medewerkers zijn nu eenmaal degenen die een groot deel van het werk verzetten. Het is daarom belangrijk dat een werkgever zijn werknemers verder helpt. Om je personeel up-to-date te houden zijn er een paar zaken belangrijk.

Belang van de vaardigheden van het personeel

Een werkgever heeft het meest aan medewerkers die zelfstandig hun werk uitvoeren. Als er beslissingen genomen moeten worden is het beter als het personeel dat zelf kan. Je kunt als werkgever niet van alles op de hoogte zijn. Zeker als de omvang van het bedrijf toeneemt is zelfstandig personeel belangrijk. Maar het gaat niet alleen om zelfstandigheid. Naast de primaire taken zijn er allerlei zaken waar je als werkgever je personeel mee kunt helpen. Als medewerkers de basisvaardigheden goed beheersen maakt dat hun werk ook nog eens veel leuker.

Administratieve vaardigheden

In vrijwel iedere beroepsgroep kun je niet meer om administratie heen. Alles moet worden vastgelegd en dat gebeurd steeds meer digitaal. Smartphones, computers en allerlei softwareprogramma’s worden ingezet voor de administratie. Niet iedereen gaat snel genoeg mee in deze veranderingen. Besteed daar tijd aan. Iedere medewerker moet tenslotte meegaan in veranderingen. Het digitale aspect neemt alleen maar toe, dus is het van belang dat je personeel er mee meegroeit.

VGW

Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn nog altijd enorm belangrijk. Iedereen moet zijn werk op een veilige en gezonde manier kunnen doen. Spreek met elkaar over veiligheid, bespreek mogelijke risico’s. Zorg dat dit bewustzijn bij iedereen aanwezig is. Net als het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook de discussie onderling over deze zaken. Als mensen zich vrij durven uit te spreken worden risico’s minder snel genegeerd. Wanneer je medewerkers hun VCA halen stimuleer je dit bewustzijn nog meer.

VCA cursus

Tegenwoordig kun je prima een VCA cursus in 1 dag halen. Het is een belangrijke aanvulling voor het personeel. De regels op het gebied van Arbo en calamiteiten zijn dan weer bekend. En dit geldt niet alleen voor uitvoerend personeel wat met hun handen werkt. Iedereen in de onderneming is gebaat bij dit soort cursussen. Je leert immers risico’s inschatten en hoe je deze tot een minimum kan beperken. Daarnaast is het goed als iedereen weet wat ze moeten doen in noodsituaties.

Scholing en cursussen

Naast VCA zijn er natuurlijk nog veel meer cursussen en opleidingen. Met name in beroepen waar je met technologie werkt, is het belangrijk dat mensen bijscholen. Met elkaar moet je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken. Daarnaast zijn cursussen voor heftruck rijden, veilig hijsen e.d. een goed voorbeeld over het up-to-date houden van je personeel. Zijn er medewerkers die door willen leren? Stimuleer dat, de persoon wordt weer uitgedaagd en gemotiveerd.

Het is om meerdere redenen belangrijk om je personeel up-to-date te houden. Let vooral op veiligheid, gezondheid en welzijn. Maar ook de vakkennis en het niveau op het gebied van basisvaardigheden.

Redacteur

Comments are closed.