Erop uit met collega's

Ideeën voor een kerstfeest voor je medewerkers

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kerstmis is een feest waarbij we terugkijken op het afgelopen jaar, onze onderlinge banden aanhalen en vooruit kijken naar wat het nieuwe jaar ons gaat bieden. Zowel in besloten familiekring als in een bedrijf is dit passend. En we pakken graag groots uit, met cadeaus, versieringen en een gezellig diner. Wil je dit ook doen voor je medewerkers, die mensen op wie jij als ondernemer kunt bouwen en die zo’n belangrijke bijdrage leveren aan je zakelijk succes? Pak het dan groots en gedetailleerd aan.

Beginnen met een aantal keuzes
Zeker als het afgelopen jaar zakelijk een succes was, is het een goed idee om rond de kerst je medewerkers te trakteren op een uitje. Als je zin hebt in een weekenduitje in plaats van een daguitje, overweeg dan ook om de partners van je medewerkers uit te nodigen. Kondig dit ruim van tevoren aan, zodat iedereen tijd heeft om je bedrijfsuitje in te kunnen plannen.
Als je een diner wilt organiseren, zou je dat op een externe locatie kunnen doen, maar je kunt ook kiezen voor speciale kerstcatering op jouw locatie, verzorgd door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij organiseren alles en jij hebt er geen omkijken naar. Gaat je voorkeur uit naar een externe locatie, denk dan bijvoorbeeld aan speciaal vervoer per limousine. Of koppel het aan een teambuildingssessie in de middaguren, bijvoorbeeld een buggy race, of een speurtocht langs een historische route, rijdend in oldtimers.

Hou bij de keuze van je dinerlocatie rekening met de ambiance. Wil je als groep apart zitten? Kies dan voor een locatie dat die mogelijkheden ook biedt. En als je wat het eten betreft een goed beeld hebt van de voorkeuren van je medewerkers en rekening houdt met eventuele allergieën, laat dat een zeer zorgzame en persoonlijke indruk achter.
Elk bedrijf ontvangt relatiegeschenken rond kerstmis. Is het een goed idee om ze tijdens het diner te verloten, zodat iedereen meedeelt in je zakelijk succes?

Van tevoren goed aankondigen
Wie te laat begint met de aankondiging en de planning, loopt het risico dat iedereen al andere verplichtingen heeft. Kondig je plannen ruim van tevoren aan, bijvoorbeeld door posters in de gezamenlijke kantine, berichten in je interne bedrijfskrant of reminders via e-mail. Zeker als je van plan bent de partners uit te nodigen, is een officiële uitnodiging op luxe briefpapier bijzonder gepast. Heb je er al zin in, in je goed georganiseerde kerstfeest voor je medewerkers?

Redacteur

Comments are closed.