Actief & adventure

5 redenen voor een personeelsuitje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een goede werkgever heeft het beste met zijn werknemers voor. En daar hoort op zijn tijd een gezellig personeelsuitje bij. Een sportieve activiteit, kookworkshop, moorddiner, of Wie is de mol? Een personeelsuitje plannen is soms een ware uitdaging, want zoveel mensen, zoveel wensen om rekening mee te houden. Op een site als wegmetdebaas.nl kun je genoeg activiteiten vinden die leuk zijn om in teamverband te doen. Maar wat zijn de belangrijkste redenen om een personeelsuitje te organiseren? Hieronder de top 5 redenen.

 1. Personeelsuitje = gezelligheid
  Een van de belangrijkste redenen voor het organiseren van een personeelsfeest is de gezelligheid natuurlijk. Even weg uit het ‘saaie’ kantoor/werkplek en met z’n allen eropuit. Een personeelsuitje is de beste manier om elkaar op een hele andere, nieuwe manier te leren kennen. Het zijn dit soort uitjes waar je dagen later bij het koffiezetapparaat nog over doorpraat. En hele geslaagde uitjes blijven je jaren later ook nog bij en zijn voer voor een leuk gesprek.
 2. Teambuilding
  Naast dat het vaak gezellig is, vindt de werkgever een personeelsuitje ook een goede manier om teambuilding te versterken. Aangezien de meesten van ons een groot gedeelte van de tijd op het werk doorbrengen, is een goede sfeer en dus goede samenwerking extreem belangrijk. Niet alleen tussen de medewerkers, maar ook tussen het management en de medewerkers. Een personeelsuitje draagt dus absoluut bij aan het ‘bouwen’ van een gezellige sfeer.
 3. Personeelsuitjes bieden nieuwe inzichten
  Vrijwel iedereen herkent het: de eindeloze vergaderingen en brainstormsessies over een bepaald onderwerp, maar uiteindelijk komen jullie er als team maar niet uit. Soms helpt het om uit de vertrouwde omgeving te stappen en iets anders te doen. Op deze manier kom je als team tot nieuwe inzichten en ideeën die je kunt toepassen in je dagelijkse werk.
 4. Waardering tonen voor je werknemers
  Door het organiseren van een personeelsuitje laat je als werkgever ook zien dat je waardering hebt voor de mensen die je in dienst hebt. Tevreden werknemers zijn de beste ambassadeurs voor je bedrijf.
 5. Personeelsuitje, fiscaal aftrekbaar
  En tenslotte, minder belangrijk voor de werknemer, maar wel interessant voor de werkgever: een personeelsuitje is fiscaal aftrekbaar. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Naast een personeelsuitje kun je er als bedrijf ook voor kiezen om een bedrijfsfeest te organiseren. Niet alleen om de bovengenoemde vijf redenen, maar ook omdat je bijvoorbeeld wat speciaals zoals een jubileum te vieren hebt.

Redacteur

Comments are closed.