Menu
Feest / Personeelsfeest

Een personeelsfeest organiseren? Zo doe je dat

Het organiseren van een personeelsfeest is leuk om te doen, maar het kost wel veel energie en tijd. Wil jij zeker weten dat jouw personeelsfeest helemaal geslaagd wordt? Lees dan in dit artikel hoe je jouw feest moet organiseren en je weet zeker dat je een knallende fuif op kunt zetten voor je collega’s.

Stappenplan voor het organiseren van een personeelsfeest
Om een personeelsfeest te organiseren, volg je de volgende stappen:
1. Leg een datum vast voor het feest.
2. Zoek een geschikte locatie voor het feest en leg deze locatie in kwestie vast.
3. Bedenk de activiteiten die je wil organiseren voor het feest: hoe komt het feest er precies uit te zien? Is er alleen een borrel of wordt er ook gegeten? Is er een activiteit in de middag, of is het alleen een feest voor in de avond?
4. Regel alle losse elementen van het feest. Voor het diner is dit de catering, voor de borrel gaat het om hapjes, drankjes, muziek en verlichting.
5. Verstuur de uitnodigingen. Zet hier in ieder geval de datum, de locatie en de vanaf-tijd van het personeelsfeest op. De eindtijd en planning kun je eventueel ook vermelden op de uitnodiging.
6. Coördineer alle elementen van het feest, zoals de muziek, de catering en het aankleden van de locatie.
7. Regel eventueel enkele extra’s, zoals een rode loper van Rodelopers.com.

Heb je alle stappen goed opgevolgd, dan hoef je alleen nog maar te genieten van het gezellige personeelsfeest.

Een geslaagd personeelsfeest organiseren: hier moet je aan denken
Er zijn enkele dingen waar je in ieder geval aan moet denken als je een personeelsfeest wil organiseren, namelijk het eten, drinken, eventuele georganiseerde activiteiten, de verlichting, de sanitaire voorzieningen, de muziek en de parkeergelegenheid. Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over de indeling van de dag, zodat de verschillende elementen van het feest optimaal samen vallen. Heb je bijvoorbeeld een activiteit in de middag, dan moet deze activiteit aansluiten op de lunch of het diner daarna.